Presentació 1

14b

Laud’ars

Som una orquestra de bandúrries, llaüts i guitarres. Laud’Ars consta ara d’una vintena de músics i el nostre repertori inclou estils i autors de tots les èpoques.

Laud’Ars és el resultat d’un projecte musical iniciat el 1983, quan es forma la seva precursora, l’ALC (Agrupación Laudística Cierzo), fundada pel senyor Andrés Ángel Sánchez García.

De la mà del seu fundador el grup desenvolupa un ric i escollit repertori compost per sarsuela, música popular i clàssica, i es consolida com una formació estable.

El 1992 assumeix la direcció Miguel Ángel Sánchez que introdueix en el grup un repertori contemporani i consolida obres de gran repertori, clàssiques i modernes.

És en aquesta etapa en què el grup s’amplia i adopta la seva nova denominació, la de “Laud’Ars”, enregistra el seu primer CD i s’estableix com a entitat a la ciutat de Sant Joan Despí, de la mà de l’emblemàtica associació “Rondalla Les Planes”.

Durant una temporada la direcció de Laud’Ars va estar a càrrec de Jesús Palacios Ruiz, el qual va portar el seu tarannà i el seu saber fer amb els instruments de plectre a l’orquestra.

Del 2004 al 2007 pren la direcció Rafael Márquez Jiménez. En aquest període es consolida el repertori desenvolupat fins ara i es perfeccionen les obres d’estil clàssic, culminant la seva feina amb la preparació i enregistrament de les obres que conformen el segon CD de l’orquestra.

Actualment el grup està dirigit per Manuel Gómez Llorente, músic professional amb àmplia experiència en la direcció i interpretació amb instruments de plectre. Amb ell, Laud’Ars segueix perfeccionant el seu repertori i desenvolupant nous projectes per al futur.

Cal destacar la important tasca tant del mestre Sánchez, com de Miquel Ángel Sánchez Martín, en l’adaptació d’obres per a aquest tipus d’agrupació musical, i que ha permès a Laud’Ars estudiar i presentar obres exclusives que no es trobaven en altres repertoris.